0751.180.180 | 0755.190.190

TRATAMENT MEDICAL ÎN STRĂINĂTATE - TURCIA, AUSTRIA, GERMANIA, FRANȚA, MAREA BRITANIE, ISRAEL

Protonoterapie la Institut Curie

10.04.2021

 

 

Terapia cu protoni este o formă ultra-precisă de radioterapie care utilizează fascicule de protoni. Astfel, limitează efectele secundare și poate fi utilizat pentru tratarea tumorilor la copii și adulți situate în apropierea organelor foarte sensibile.

 

Institutul Curie, înființat în 1909  de către Marie Curie are cel mai important centru de terapie cu protoni din lume încă din anul 1991, capabil să administreze această formă ultra-precisă de radioterapie. Parteneriatul exclusiv al  MEDITRAVEL cu Institut Curie ofera posibilitatea pacienților români de a accesa aceste servicii medicale de top la tarife mai mici decât în alte țări.

Patologii tratate cu ajutorul protonoterapiei la Institut Curie

 

Tumori intra-craniene (chordoame, condrosarcoame,unele tumori osoase rare,   meningioamele agresive maligne sau benigne localizate în zone critice, tumori nazofaringiene, craniofaringiomii, ependimoame, unele glioame, meduloblastoame, alte tumori cerebrale primare specifice, unele tumori recurente sau noi  în zonele iradiate anterior).

 

Tumori oftalmologice (melanoamele coroidei, ale irisului și conjunctivei,  hemangioame coroidiene localizate, rabdomiosarcoame orbitale,  carcinoame chistice adenoide și alte tumori orbitale, unele retinoblastoame).

 

Tumori extra-craniene (meduloblastoame, sarcoame spinale și paraspinale, unele tumori toracice, abdominale și pelvine).

 

Cancere pediatrice (Cancerele pediatrice tumorale solide sunt unul dintre grupurile care pot beneficia cel mai mult de beneficiile clinice ale terapiei cu protoni. În ultimele decenii, ratele de vindecare a cancerului pediatric au crescut până la aproape 90%. Din această cauză, copiii sunt cel mai expuși riscului de efecte secundare pe termen lung. Terapia cu protoni tratează țesutul mai puțin sănătos cu radiații și, prin urmare, reduce acest risc.

 

Mai multe detalii pe pagina dedicată: Protonoterapia

 

Dacă sunteți interesat de un tratament în străinătate și aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați. MEDITRAVEL vă recomandă cei mai buni specialiști la spitalele partenere.

Cum să învingi cancerul de prostată

24.03.2021

 

1. Ce este cancerul de prostată?

2. Fără simptome clare

3. Diagnostic: de la examinarea prin palpare la scintigrafia osoasă

4. Costurile tratamentului în Germania

 

Urologul dvs. v-a spus că s-au găsit celule tumorale în prostată? Ai doar o idee vagă despre ceea ce implică asta? Vestea bună este că astăzi șansele de supraviețuire pentru cancerul de prostată sunt foarte mari. Medicii au o gamă largă de opțiuni de terapie. Prin urmare, dacă sunteți diagnosticat cu cancer de prostată, primul lucru de făcut este să alegeți terapia adecvată. Aici puteți afla ce terapii pentru cancerul de prostată sunt disponibile în străinătate.

 

Ce este cancerul de prostată?

Cancerul de prostată, denumit și carcinom de prostată în terminologia tehnică, este o tumoare malignă în prostata unui bărbat. Prostata face parte din organele sale de reproducere, deoarece o parte din lichidul seminal este produs acolo. Aceste tumori se dezvoltă atunci când prea multe celule s-au împărțit și s-au multiplicat necontrolat. Motivele exacte pentru această modificare a celulelor nu au fost încă explorate de oamenii de știință. De asemenea, vârsta joacă un rol. Cancerul de prostată este foarte rar la bărbații cu vârsta sub 50 de ani. Dacă tatăl sau fratele a fost diagnosticat, riscul de cancer de prostată crește, de asemenea.

 

Fără simptome clare

Nu există simptome timpurii pentru cancerul de prostată malign, deoarece apare mai ales în zona externă a glandei. Numai când tumora a crescut deja și apasă pe uretra situată în interior, pot apărea probleme legate de urinare. Cu toate acestea, problemele urinare pot fi și rezultatul unei măriri benigne a prostatei, care nu este periculoasă. În cazuri rare, sângele în urină sau în material seminal ar putea fi, de asemenea, o indicație pentru cancerul de prostată. Dacă tumora s-a răspândit în alte regiuni ale corpului, de exemplu în oase, durerea osoasă este rezultatul.

 

Aceste semne pot indica cancer de prostată

 

• Durere în prostată

• Durere la nivelul spatelui, șoldului sau coapselor

• Probleme urinare

• Sânge în urină sau materialul seminal

• Durere în timpul ejaculării

 

Diagnostic: de la examinarea prin palpare la scintigrafia osoasă

Punctul de plecare al unui diagnostic este o discuție detaliată cu urologul, pentru ca acesta să identifice simptomele care ar putea indica examinările posibile. Ulterior, medicul efectuează următoarele examinări:

1. Examinarea prin palpare: Medicul palpează prostata prin rect cu un deget pentru a evalua dimensiunea, soliditatea și suprafața acesteia.

2. Un test de sânge arată medicului nivelul de concentrație al antigenului specific prostatei (PSA). PSA se formează în prostată. Un nivel crescut de PSA poate indica cancer de prostată.

3. În timpul unei investigații prin rezonanță magnetică (RMN), pacienții se întind într-un dispozitiv de tomografie prin rezonanță magnetică timp de aproximativ 30 de minute. În timpul examinării, care se numește imagistică prin rezonanță magnetică multiparametrică (IRMp), sunt identificați cei mai agresivi centri tumorali. În acest fel, urologul poate vedea dacă există într-adevăr un cancer malign de prostată sau doar o inflamație.

4. Prelevarea de țesuturi (biopsie) arată dacă există țesut canceros în prostată. De obicei, sunt prelevate 10 până la 12 probe de țesut și apoi examinate la microscop pentru detectarea eventualelor celule canceroase.

5. Dacă medicul este sigur că un pacient are cancer de prostată, examinările ulterioare pot arăta cât de departe a avansat boala. Prin intermediul unei examinări cu ultrasunete trans-rectale (TRUS), urologul examinator poate vedea dacă tumora a pătruns deja în capsula țesutului conjunctiv sau dacă a crescut deja în veziculele seminale. Pentru această examinare, medicul introduce o sondă cu ultrasunete în rect. Sonda cu ultrasunete oferă imagini precise ale prostatei, ale veziculelor seminale și ale mediului înconjurător.

6. A afectat deja tumora oasele? Acest lucru poate fi determinat prin intermediul unei scintigrafii osoase. Pentru această examinare, cantități mici de substanță radioactivă sunt injectate în fluxul sanguin care se adună mai ales în osul bolnav. O cameră poate localiza radiația radioactivă și, prin urmare, zonele metastatice suspectate.

Pentru a putea face o declarație despre agresivitatea tumorii, medicul determină așa-numitul scor Gleason între 6 și 10. Pentru o valoare de până la 6, tumora este mai puțin agresivă, de la o valoare de 8 în continuare, boala este deja avansată.

 

Terapii pentru prostată: Tumoare locală vs. tumoare cu metastaze

 

Urologii disting între trei etape ale bolii:

1. cancer de prostată limitat la nivel local,

2. cancer de prostată avansat

3. cancer de prostată cu metastaze

 

Cancer de prostată limitat la nivel local

Dacă tumora este limitată la prostată și nu a format încă metastaze, medicii vorbesc de cancer de prostată limitat la nivel local. Pentru acest stadiu, șansele de recuperare sunt foarte bune. Fie o intervenție chirurgicală este recomandată pentru îndepărtarea completă a tumorii, fie o radioterapie în care tumorile sunt iradiate cu ajutorul unui accelerator liniar. În cazul tumorilor mici sau al pacienților mai în vârstă, creșterea acestora poate fi observată doar. Medicii numesc această procedură „supraveghere activă”

 

Cancer de prostată avansat

Dacă tumora a pătruns în capsula țesutului conjunctiv al prostatei și s-a răspândit de exemplu în rect sau vezicula seminală, medicii vorbesc de cancer de prostată avansat. Astfel de tumori pot fi tratate fie prin intermediul unei intervenții chirurgicale, fie printr-o combinație de iradiere și terapie hormonală.

 

Cancer de prostată cu metastaze

Dacă tumora s-a răspândit și mai mult și a afectat de exemplu nodulii limfatici sau alte organe, medicii vorbesc despre cancerul de prostată cu metastaze. În acest caz, intervenția chirurgicală sau iradierea locală nu mai sunt suficiente ca forme de terapie. Acum, trebuie luate măsuri care vizează toate celulele tumorale din corp. Medicii prescriu medicamente care influențează nivelul hormonilor. De multe ori, ei prescriu și sedințe de chimioterapie.

 

Costurile tratamentului  cancerului de  prostată

Tratamentul cancerului de prostată variază de la pacient la pacient, astfel încât este imposibil să se spună care vor fi costurile. Este posibil ca doar o tumoare mică să fie îndepărtată de prostată și nu mai sunt necesare măsuri ulterioare. În acest caz, cheltuielile rămân relativ scăzute. Dacă tumora s-a răspândit, trebuie aplicate terapii mai complexe și mai costisitoare.

 

Are sens să călătorești în străinătate pentru tratament? În orice caz, este recomandabil să faceți o examinare extinsă în țară. Apoi, puteți discuta cu medicul de încredere dacă o terapie în străinătate oferă valoare adăugată.

 

Dacă sunteți interesat de un tratament în străinătate și aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați. MEDITRAVEL vă recomandă cei mai buni specialiști la spitalele partenere.

 

Tratament de Top Cancer  Colonorectal

12.03.2021

 

In Centrul de Excelenta Gustave Roussy -  Franta se practica un  Tratament de Top al Cancerului Colonorectal Metastazic. Profesorul Michel Ducreux, seful comitetului digestiv  al institutului expune arsenalul terapeutic a ctual si inovatiile in curs  pentru ameliorarea acestui tratament.

Comunicat de presă MEDITRAVEL

06.03.2021

 

Meditravel este o agenție de travel medical ce facilitează accesul pacienților români la tratament în străinătate în spitale și clinici de top.

 

EXCELENȚĂ MEDICALĂ

TEHNOLOGIE DE TOP

PREȚURI ACCESIBILE

It appears you don't have Adobe Reader or PDF support in this web browser.

Click here to download the PDF

Acces rapid la spitale de top din Germania

 

11.02.2021

 

Prin noi, poți avea acces rapid la orice spital din Germania, și astfel poți beneficia de tratamente medicale ce nu sunt disponibile la noi în țară.

De ce să lucrezi cu noi?

  • Acces foarte rapid la spitale de top
  • Consultanță inclusă
  • Prețuri mai bune decât dacă te adresezi direct spitalului
  • Servicii integrate
  • Soluții de finanțare

Sună-ne acum să discutăm despre problema ta medicală!

Tratament Cancer Germania
Tratament cancer in strainatate

03.02.2021

 

Ziua Mondială de luptă împotriva Cancerului

 

Astăzi, de Ziua Mondială de luptă împotriva Cancerului, luptăm alături de pacienții noștri. Prin parteneriatele noastre cu cele mai bune spitale și clinici din întreaga lume, sprijinim pacienții români să găsească cel mai bun tratament pentru situația lor medicală.

Institut Curie tratament cancer

31.01.2021

 

Parteneriat Institut Curie - Franța

 

În 1898, Marie și Pierre Curie anunțau descoperirea radiului. În 2021, Institutul Curie, fondat de Marie Curie în Franța, continuă să fie un centru de referință internațional în tratarea cancerului.

 

Ne face o deosebită plăcere să anunțăm parteneriatul nostru cu această instituție medicală de excelență.

  • Servicii de second opinion
  • Plan de tratament
  • Tratament la cele mai bune spitale și clinici din lume

Cere-ne o oferta acum!

Cyberknife radiochirurgie moderna

11.01.2021

 

Radiochirurgie modernă  - Cyberknife

 

 

Radiochirurgia este un tip special de radioterapie ce necesită resurse tehnice complexe. Aplicarea unor doze de radiații foarte concentrate permite eliberarea de doze foarte mari, care sunt capabile să distrugă celulele tumorale în mod constant în aproximativ 90% din cazuri, fără a dăuna țesutului sănătos din jur.

Acest tratament este disponibil pacienților români prin spitalele noastre partenere din străinătate.

Gamme Knife tratament tumori cerebrale

07.01.2021

 

Gamma Knife

 

 

Operația Gamma Knife oferă un tratament sigur și eficient pentru mai mult de 40.000 de pacienți în fiecare an. Procedura de tratament este simplă și nedureroasă.

 

Pentru că la noi în țară această tehnologie nu este disponibilă la standarde internaționale, noi vă furnizăm acces imediat la această procedură în spitale de top din străinătate!

 

ADRESA:

70, Str. Căderea Bastiliei

Sector 1, București

CUM PROCEDEZ?
Contactați-ne!
Un reprezentant medical va prelua imediat cazul Dvs.

Contact:

contact@meditravel.ro

0751.180.180

Copyright © MEDITRAVEL 2006-2021. Toate drepturile rezervate.