0751.180.180 | 0755.190.190

TRATAMENT MEDICAL ÎN STRĂINĂTATE - TURCIA, AUSTRIA, GERMANIA, FRANȚA, MAREA BRITANIE, ISRAEL

Cardiologia este o ramura a medicinei care face parte din trunchiul comun al medicinei interne si care se ocupa de prevenirea, diagnosticul si tratamentul bolilor de inima. Pana in urma cu 30-40 de ani, cardiologii erau acei medici internisti cu o preocupare speciala pentru bolile cardiace si se ocupau cu predilectie de acestea, avand scopul de a recunoaste si de a trata si alte boli asociate. Asta deoarece pacientii cu boli cardiace au deseori si diabet zaharat, suferinte renale cronice sau accidente vasculare cerebrale, ciroza hepatica sau ulcer, numai ca exemple de cumul de boli care pot interesa concomitent un organism.

 

Cardiologia este una dintre specialitatile medicale care se bazeaza foarte mult, in mod esential chiar, pe diagnosticul prin imagini. Astfel, cu timpul, unii cardiologi au devenit specialisti in imagistica inimii si a vaselor de sange: ecocardiografia dezvoltata exploziv in ultimii 20 de ani are deja specialistii ei, care se dedica aproape exclusiv acestui tip de investigatie.

 

Astazi nu se poate concepe activitatea cardiologului clinician fara diagnostic ecocardiografic, atat cardiac, cat si al vaselor de sange, asa zisul Doppler vascular. Apoi, unii radiologi s-au specializat in diagnosticul imagistic al bolilor cardiovasculare si, cu ajutorul cardiologilor, s-au dezvoltat de asemenea recent supra-specializarile in angiografia prin tomografie computerizata sau prin rezonanta magnetica nucleara (RMN).

 

Aceste tehnici au fost rafinate actualmente atat de mult, incat permit evidentierea depunerilor anormale din peretii vaselor si care le ingusteaza sau diferentiaza in grosimea muschiului cardiac celulele sanatoase de cicatrici sau tesut inflamator.

 

Pe langa aceste tehnici imagistice de diagnostic modern in cardiologie, unele complexe si scumpe, altele accesibile, exista si metode de diagnostic care sa permita concomitent si tratamentul bolilor identificate de medic. Vorbim astfel despre cardiologia interventionala si electrofiziologie ca metode moderne de diagnostic si tratament al bolilor de inima sau ale vaselor de sange.

 

ADRESA:

70, Str. Căderea Bastiliei

Sector 1, București

CUM PROCEDEZ?
Contactați-ne!
Un reprezentant medical va prelua imediat cazul Dvs.

Contact:

contact@meditravel.ro

0751.180.180

Copyright © MEDITRAVEL 2006-2021. Toate drepturile rezervate.